PEDICURE

PEDICURE

(Uitleg en behandeling)

 

Samenwerken voor goede voetzorg

 

Kosten en vergoedingen

 

Sinds 1 januari 2015 heeft de podotherapeut een coördinerende rol in de diabetische voetzorg. Naast de podotherapeutische zorg die de podotherapeut levert aan patiënten met diabetes in de eerste en tweede lijn, werken wij samen met meerdere pedicures. Pedicures verwijderen eelt, knippen nagels, verwijderen likdoorns en hebben daarmee niet alleen een verzorgende en educatieve rol, maar zijn ook een belangrijke schakel in de diabetische voetzorg. Zij signaleren wonden vaak het eerst en verwijzen de patiënt dan door naar de podotherapeut.

 

Patiënten met diabetes komen eenmaal per jaar bij de podotherapeut voor het vaststellen van het zorgprofiel. Dit gebeurt aan de hand van een podotherapeutisch onderzoek. Op basis van dit onderzoek wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld, waarin het aantal pedicurebehandelingen per jaar wordt opgenomen. Soms is het nodig om van dit aantal behandelingen af te wijken en vaker bij de podotherapeut te komen.

 

De medisch noodzakelijke zorg wordt vergoed uit de basisverzekering. Tot nu toe is er op ketenzorg geen eigen risico van toepassing.

Hebt u vragen of wilt u dat we u terugbellen voor een afspraak?

AFSPRAAK MAKEN?

MAAK EEN AFSPRAAK

Loeffstraat 12a

5142 ER  Waalwijk

 

T 0416 650 633

Ma t/m vrij 8:30 - 17:00 u