SPORT

SPORT

(Uitleg en behandeling)

 

Herstel of voorkomen van blessures

 

Wat is een sportpodotherapeut?

 

Om klachten aan het bewegingsapparaat optimaal te kunnen behandelen is kennis van beweging belangrijk. De podotherapeut is de specialist in voetengezondheidszorg. Sportpodotherapie is een specialisatie binnen de podotherapie. Een podotherapeut volgt hiervoor een tweejarige post-bacheloropleiding aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven.

 

Elke sport is anders. Voetbal vraagt immers een andere beweging als volleybal, wielrennen of schaatsen. Behalve de verschillende bewegingen gelden er voor elke sport ook verschillende soorten schoeisel, ondergronden, attributen en regels. Kennis van al deze zaken is belangrijk voor een goede behandeling.

 

Bij Smulders Podotherapie zijn twee sportpodotherapeuten werkzaam op onze verschillende locaties. Om u zo goed mogelijk te begeleiden naar herstel werken zij nauw samen met (sport)fysiotherapeuten, (sport)artsen en andere disciplines. Daarnaast hebben we uitgebreide mogelijkheden voor het maken van een bewegingsanalyse, om uw manier van bewegen in kaart te brengen en een passend behandelplan op te stellen.

 

Onze sportpodotherapeuten zijn geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging van Sportpodotherapeuten.

Hebt u vragen of wilt u dat we u terugbellen voor een afspraak?

AFSPRAAK MAKEN?

MAAK EEN AFSPRAAK

Loeffstraat 12a

5142 ER  Waalwijk

 

T 0416 650 633

Ma t/m vrij 8:30 - 17:00 u